Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

AktieGirot

Aktiegirot förvärvar Pepins

Aktiegirot Sverige AB har förvärvat Pepins verksamhet. Uppköpet innebär att Pepins olika tjänster och service till investerare kommer att fortsätta.

Sedan det blev klart att den planerade affären med Navian Tech inte gick att genomföra på grund av rådande marknadsläge har en avveckling av Pepins verksamhet påbörjats. Samtidigt har ett tiotal dialoger med olika aktörer inletts för att försöka hitta en framtid för plattformen, dess tjänster och bolagets medarbetare. Nu står det klart att ledningen och styrelsen i Pepins har hittat en ny köpare av verksamheten.

–Det här är en möjlighet som vi känner oss väldigt glada över. Uppköpet innebär att plattformen och handeln av bolagen får leva vidare, vilket är något som både jag och övrig personal på Pepins har kämpat hårt för, säger Martin N Larsson, vd för Pepins.

Aktiegirot kommer genomgå en sedvanlig ägarprövning av Finansinspektionen, vilket kan ta upp till 60 arbetsdagar från det att FI anser ansökan komplett. Köparen har dock förpliktat sig att finansiera Pepins verksamhet under perioden.

–Vi ser fram emot att fortsätta driva vidare Pepins verksamhet, som är uppskattad av såväl bolag som investerare. Vi tror också att förvärvet kommer att bidra med mervärde till vår redan befintliga verksamhet, säger Ivan Pavic, vd på Aktiegirot.

–På Spiltan anser vi att det här är goda nyheter. Martin med personal har ansträngt sig oerhört mycket för att verksamheten ska leva vidare, och nu är det möjligt. Likaså är det glädjande att personal får följa med till den nya ägaren, säger Göran Pallmar, vice vd på Spiltan Invest och styrelseledamot i Pepins.